Ostvaren napredak u registraciji perspektivne vojne imovine

Fena
Ostvaren napredak u registraciji perspektivne vojne imovine

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine primilo je k znanju Informaciju Ministarstva odbrane o realizaciji aktivnosti u vezi s ispunjenjem uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (Membership Action Plan - MAP), koja se odnosi na ostvareni napredak u procesu registracije perspektivnih vojnih lokacija.

Do kraja februara ove godine registrirana je 31 lokacija od trenutno perspektivnih 57 vojnih lokacija, kako je to utvrđeno u dokumentu „Pregled odbrane.“

Ministarstvo odbrane BiH ostaje u potpunosti posvećeno realizaciji procesa registracije perspektivne nepokretne vojne imovine u skladu s Talinskim uvjetom, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Očekuje se da Sjevernoatlantsko vijeće i države NATO članica prepoznaju ostvareni napredak u registraciji perspektivne nepokretne vojne imovine kao državne imovine i angažman Ministarstva odbrane BiH u procesu ispunjenja Talinskog uvjeta, kao istinsko opredjeljenje i kredibilan napor, navodi se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije