Oštećena oprema RTRS-a, huligani ispisali uvredljive poruke

Radiosarajevo.ba
Oštećena oprema RTRS-a, huligani ispisali uvredljive poruke
Nepoznati počionici oštetili su opremu RTRS-a na predajniku Trebević, a također su ispisali uvredljivi grafit "Četnici, marš iz Bosne".

Osim štete na predajniku za GPS, razbijena su i stakla na objektu jednog internet provajdera, javlja RTRS.

Obaviješten je MUP RS-a, a ukupna šteta na opremi procenjuje se na 22.000 KM, potvrdio je šef tima za digitalizaciju u BiH Zdravko Šavija.

Glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da je "policijskoj stanici Pale danas u 17 sati prijavljeno da je na jednom od objekata koji se nalazi na Trebeviću, blizu glavnog releja, ispisan grafit 'Četnici, marš iz Bosne' i iscrtani polumjesec i zvijezda, te polomljene antene, dok su na drugom objektu polomljena stakla".

Ona je istakla da su policijski službenici izašli na lice mesta, konstatovali stanje i izvršili uviđaj, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

"Djelo je kvalifikovano kao izazivanje nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrpeljivosti i kao krivično delo oštećenje tuđe stvari", dodala je Tešićeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije