Oštećen Stari Most u Mostaru: Nepoznati počinitelji prerezali zaštitnu ogradu

21
Radiosarajevo.ba
Oštećen Stari Most u Mostaru: Nepoznati počinitelji prerezali zaštitnu ogradu
Foto: Facebook / Oštećena ograda na Starom mostu

Nevjerovatno, ali istinito. Vandalizam u Mostaru zahvatio je i samu staru gradsku jezgru - i simbol grada Mostara!

Naime, na mostu su primijećeni odsječeni uzdužni elementi ograde, čime se narušio izgled građevine, ali i ugrozili životi onih koji prelaze preko mosta. Kome je ovo moglo pasti na pamet i zbog čega je to učinio, pitanja su na koje bi odgovore trebale dati nadležne policijske službe. 

Činjenica je, nažalost, kako je simbol Mostara bez zaštite - nema ni čuvare a ni kamere.  Da je hitno potrebno sanirati štetu i Stari Most pokriti nadzorom, te dodatno zaštititi, jasno je svima.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

A po ovom pitanju već su se oglasili političari iz Mostara, Adil Šuta i Sanel Kajan. Toplo se nadamo i kako će organi reda u gradu saznati tko je uradio ovu neviđenu bezobraštinu i atak na svjetsku baštinu. I, naravno, sankcionirati počinitelje.

Sanel Kajan, Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine ukazao je na to da bi Stari most trebao imati bolju zaštitu.

"I bit će sve gore i gore. Stari most je bez video nadzora, bez policijske zaštite, bez adekvatne brige službi i agencija", napisao je u objavi na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije