Nakon Vijećnice u bojama zastave Evropske unije osvijetljeni Stari most i tvrđava Kastel

6
Radiosarajevo.ba
Nakon Vijećnice u bojama zastave Evropske unije osvijetljeni Stari most i tvrđava Kastel
Foto: Twitter / Znamenitosti

Nakon što je večeras sarajevska Vijećnica osvijetljena u bojama zastave Evropske unije, a povodom preporuke Evropske komisije o dodjeli kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini, boje zastave Evropske unije prikazane su i na znamenitostima u Banjoj Luci i Mostaru.

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler podijelio je fotografije koje prikazuju osvijetljenu Vijećnicu u Sarajevu, Stari most u Mostaru te tvrđavu Kastel u Banjoj Luci.

"Sarajevo, Mostar i Banja Luka večeras", napisao je Sattler.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Vijećnica večeras u bojama zastave Evropske unije

Vijećnica večeras u bojama zastave Evropske unije

Gradska uprava Grada Sarajeva odlučila je simboličnim činom pozdraviti ovakav, dugoočekivani potez, bez obzira na, reklo bi se, pesimizam među stanovništvom o skorašnjem članstvu BiH u Uniji.

'Lijepa i ohrabrujuća vijest. Evropska komisija preporučila je davanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini. To je pravi i jedini put ka pridruživanju kompoziciji koja vodi ka našoj zajedničkoj kući - Evropi, gdje oduvijek i pripadamo. Ovo je značajan podstrek da pomno, snažnije i odlučnije, radimo i gradimo modernu i demokratičnu Bosnu i Hercegovinu. Mi to moramo radi naše i budućnosti naše djece', napisala je gradonačelnica sarajeva Benjamina Karić na Facebook-u.

Podsjećamo, Evropska komisija predložila je danas zemljama članicama Evropske unije da dodjeli Bosni i Hercegovini kandidatski status - uz osam uslova.

Ovo je potvrdio i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije