Banjalučki osnovci stigli kući s Jahorine, čeka se reakcija hotela

3
Radiosarajevo.ba
Banjalučki osnovci stigli kući s Jahorine, čeka se reakcija hotela
FOTO: Radiosarajevo.ba / Hotel Nebojša na Jahorini

Svi učenici Osnovne škole "Branko Radičević" iz Banje Luke, koji su boravili u hotelu "Nebojša" na Jahorini, stigli su svojim kućama, potvrdio je za "Glas" direktor te škole Siniša Rendić.

Naveo je da je jedna grupa djece stigla kući u petak uveče, dok je petoro mališana, koji su bili na posmatranju u bolnici "Kasindo" i dobijali infuziju, doputovalo u subotu.

"Koliko ja znam, sva djeca su dobro", naveo je Rendić.

Majka čija je djevojčica imala stomačne tegobe Slađana Latinović Štula potvrdila je da je njena kćerka stigla kući.

"Međutim, ona ima astmu koja se pogoršala nakon što je jedan dio nastavnog osoblja pred njom i drugom djecom okrivio mene kao roditelja što je Ministarstvo prosvjete i kulture RS otkazalo školu u prirodi na Jahorini. Drugačije je kada su djeca sa roditeljima u odnosu na onda kada o desetine njih sa stomačnim virusima brine pet odraslih osoba". rekla je Latinović Štula.

Podsjetila da je nastavno osoblje škole iz Banja Luke smatralo da djeca treba da ostanu na Jahorini iako se broj mališana sa stomačnim tegobama rapidno povećavao.

Na brojeve hotela "Nebojša" ni juče niko nije odgovarao, kao ni u petak.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS u petak je otkazalo sve ekskurzije u hotelu "Nebojša" nakon što je nekoliko djece banjalučke škole dobilo temperaturu i stomačne tegobe.

Prije njih u tom hotelu boravili su osnovci iz Prijedora koji su se kući vratili sa istim tegobama, a nakon toga inspektori su uzeli uzorke hrane u hotelu, a sve posjete su bile prolongirane do dobijanje rezultata za koje se ispostavilo da su uredni. Nakon toga, osnovci iz Banja Luke su prvi otputovali u pomenuti hotel i zadesila ih je ista sudbina kao osnovaca iz Prijedora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije