Novi detalji s Jahorine: Inspekcija pregledala hotel u kojem su boravila djeca

3
Radiosarajevo.ba
Novi detalji s Jahorine: Inspekcija pregledala hotel u kojem su boravila djeca
Foto: Srpskainfo / Učenici iz Prijedora na Jahorini

Inspektori Republike Srpske, iz sektora inspekcije za hranu, obavili su vanredan inspekcijski pregled u hotelu „Nebojša“ na Jahorini, povodom slučaja učenika iz Prijedora koji su oboljeli od stomačnog virusa.

Postupajući inspektori su nakon izvršene inspekcijske kontrole uzeli uzorke hrane i briseve radnih površina, ruku i slično, te su sve poslali na laboratorijsku analizu, čiji će rezultati biti poznati krajem sedmice.

"Inspektori će u zavisnosti od dobijenih rezultata analize, naložiti dalje mjere prema subjektu kontrole. U ovom trenutku inspektori nisu donosili zabranu izvođenja ekskurzija u ovom hotelu, iz razloga što su sve eksurzije iz predostrožnosti otkazane", rekli su iz ovog inspektorata za portal Srpskainfo.

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Podsjetimo, tokom škole u prirodi na Jahorini, više od 60 učenika iz dvije prijedorske osnovne škole prijavilo je stomačne tegobe, a na infuziji je završilo 20 djece.

Djeca su putovala sa dvije odvojene agencije, prva grupa boravila je u hotelu od 2. do 5. maja, druga grupa je stigla 7. maja, ali su se djeca sinoć vratila kući.

Prvi simptomi kod djece, stomačne tegobe i povraćanje pojavili su se nakon 24 sata boravka, u nedjelju 8. maja.

"Tokom noći, 16 učenika je autima prevezeno na infuziju, na Pale. Shvatili smo da je ozbiljna situacija i tražili smo od agencije 'Kompas' da se vratimo nazad. Dok smo čekali autobuse, broj bolesne djece se još povećao", navela je direktorica osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora Gorana Bosančić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije