Isti hotel, par dana prije: Na Jahorini se razboljela i djeca iz druge škole!

3
Radiosarajevo.ba
Isti hotel, par dana prije: Na Jahorini se razboljela i djeca iz druge škole!
Foto: Srpskainfo / Prijedorski učenici s roditeljima

Stomačne tegobe tokom škole u prirodi na Jahorini imalo je i 43 učenika prijedorske OŠ Branko Ćopić.

Potvrdila je to za Srpskainfo direktorica škole Sanja Munjiza.

Njihovi đaci boravili su na Jahorini u hotelu Nebojša, od 2. do 5. maja. To je nekoliko dana prije izleta prijedorske OŠ Petar Kočić, iz koje je 16 đaka završilo na infuziji.

"Na Jahorini je 22 učenika imalo stomačne tegobe, a ukupno 43 kada su se vratili u Prijedor. U bolnici Prijedor na infuziji završilo je dvoje učenika. Tegobe nije imalo 19 đaka", rekla je ona.

Kaže da su danas sva djeca došla u školu, osim dvoje koje je bilo na infuziji.

"Tražila sam od hotela da se pismeno izjasne. Oni tvrde da je sve higijenski i ispravno i da im proslijedmo dokaze iz bolnice u slučaju da posjedujemo nalaze koji dokazuju trovanje hranom. Jedna majka je rekla da će analiza biti u četvrtak završena"; kaže Munjiza.

Na pitanje da li je o slučaju obaviješena neka od nadležnih institucija, Munjiza navodi da je je bio vikend i neradni ponedjeljak.

"Nije radilo ministarstvo, ni higijensko-epidemiološka služba. Doktorica koja je radila u smjeni rekla je da će djeca do utroka biti zdrava", navodi Munjiza.

U hotelu Nebojša kažu da je Institut danas uzeo uzroke, inspekcija je napravila zapisnik i rezultati će u petak biti završeni.

"Za prošlu grupu znamo da je neko od djece povraćao kada je tek stigao. Direktorica škole je juče poslala mail da pita šta je uzrok tog povraćanja. Ako je dvoje djece bilo na bolničkom liječenju, morali su da dobiju nalaz na kojem piše šta je uzrok. I nama je u interesu da imamo što prije rezultate", rekli su u hotelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije