Osmanagić otkrio šta otvara sa Đokovićem u Visokom

6
Radiosarajevo.ba
Osmanagić otkrio šta otvara sa Đokovićem u Visokom
PrtScr / Semir i Novak

Posjeta Novaka Đokovića Bosni i Hercegovinu ne predstavlja nikakvo iznenađenje, a sudeći prema riječima doktora Semira Osmanagića, arheologa i pronalazača bosanskih piramida, prvi reket svijeta će doći barem još jednom do kraja godine.

"Novak je imao fantastičnu sezonu, ali ne govorimo o tenisu kada dođe ovdje. Prošli put je imao pravu avanturu jer je istraživao tunel u koji ljudska noga nije kročila. On je svjetski teniser broj jedan, vlada godinama i ostat će zapamćen kao jedan od najboljih sportista svih vremena. Zbog svega što dobija ovdje, piramide su posebno mjesto u njegovom srce.

On je čovjek nevjerovatne upornosti, snage... Nema tenisera koji je mogao takve preokrete da pravi. Ispred njega je još nekoliko godina velike karijere. Novak stalno razmišlja da unaprijedi tenis, ali ne samo tenis. Razmišljamo o jednom centru za medicinu, naša saradnja će se nastaviti i u budućnosti", kazao je Osmanagić za "TV Prva", prenosi Telegraf.rs

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Podsjećamo,  Đoković je i u maju boravio u našoj zemlji, gdje je u Sarajevu obavio trening za ATP turnir u Rimu i Roland Garros, a po treći put je posjetio Visoko, park Ravne i družio se sa Semirom Osmanagićem.

U njegovom društvu tada bila je i njegova porodica. Kako je tada kazao došao je da "napuni energiju".

Semir Osmanagić je u maju 2021. kazao kako je Đoković obećao da će dolaziti nekoliko puta godišnje u Visoko, izgleda da će to i ispuniti.

Đoković je u posljednje vrijeme redovan gost u Sarajevu i Visokom i možemo slobodno reći da mu je BiH postala kao drugi dom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije