Osmanagić ima savršenu ideju sa Musom, Divcem i Rađom, a ima poruku i za Đokovića

3
A. S.
Osmanagić ima savršenu ideju sa Musom, Divcem i Rađom, a ima poruku i za Đokovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nurkić u Visokom

Jusuf Nurkić, najbolji bh. košarkaš, jučer je s vjerenicom Eminom Durić posjetio piramide u Visokom.

Njihov domaćin bio je Semir Osmanagić, vlasnik Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Nurkić i Osmanagić su šetali atraktivnom lokacijom, a dan nakon posjete, Semir je za portal Radiosarajevo.ba sumirao iznenadni susret sa NBA zvijezdom.

Jusuf i Emina za uspomenu

"Nurkić mi je ostavio izvanredan dojam, vrlo je pristupačan i duhovit. I Jusuf i Emina sa svima su se slikali, popričali, pozdravili. I on je sam rekao da želi u Visoko dovede velike zvijezde iz NBA, europske i američke igrače. Imao je dosta upita, sada kada je došao, na pravi način će promovirati ove lokacije", priča nam Osmanagić.

Na naše pitanje koja je naredna zvijezda koja će posjetiti Visoko, Osmanagić sa osmijehom kaže:

"To je nama plan da dolazi što više poznatih. Prvo region, pa Europa, a sada nakon posjeta Đokovića i Nurkića, Amerika. Ono što prvi put sada javno govorim je plan koji imam, a to je da ćemo u septembru organizirati turnir u uličnom basketu, gdje bi nam u Visoko došao Jusuf Nurkić, a zajedno s njim očekujemo Bogdanovića, Vučevića, možda i Jokića, a svakako Mirzu Teletović, Vladu Divca, Dinu Rađu i Džanana MusuOčekujemo i najbolje sportiste BiH, Amela Tuku, Damira Džumhura, zlatne Zmajice u košarci i odbojci", dodao je Osmanagić.

Nurkić sa vjerenicom u posjeti Visokom - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Nurkić sa vjerenicom u posjeti Visokom

Osmanagić je pojasnio kakav plan ima.

"Želimo napraviti turnir ezgibicionog karaktera za djecu bez roditeljskog staranja. Prve godine bi nam došli mali šani iz Sarajeva i Banje Luke, a nakon toga u sljedećim godina djeca iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja, Podgorice...", dodao je vlasnik Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Poruka za najboljeg na svijetu

Novak Đoković je jučer prošao u drugo kolo Vimbledona. Pitali smo Semira, ima li poruku za najboljeg tenisera svijeta.

"Novak je rekao da će nekoliko puta godišnje dolaziti u Visoko. Očekujemo ga još jednom do kraja godine. Kao što ste čuli izjave Borisa Beckera i Jusufa Nurkića, Novak na jedan vrlo fin način promovira ovaj projekt. Uz sportiste će malo više dolaziti zvijezde iz oblasti muzike i filma, jer te tri oblasti su najpopularnije među širom javnošću.

Više od 90 posto naših posjetilaca iz Srbije u prvoj izjavi kažu „Ako je Nole mogao doći tri puta, onda eto i nas“. Zamislite kada dođe Luka Dončić ili vodeći glumci iz Britanije i SAD, kakvu ćemo napraviti promociju Visokog i Bosne i Hercegovine. Ne smijem ni pomisliti...", kazao je Semir Osmanagić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije