Osman Mehmedagić nakon saslušanja: "No comment" i "Čitat će se"...

2
Radiosarajevo.ba
Osman Mehmedagić nakon saslušanja: "No comment" i "Čitat će se"...
Foto: Glas Srpske / Osman Mehmedagić

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno sigurnsne agencije BiH (OSA), saslušan je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Mehmedagić se pred ovom pravosudnom institucijom izjasnio u svojstvu osumnjičenog u dvije istrage koje protiv njega provodi državno tužilaštvo BiH.

Nakon saslušanja Mehmedagić je novinarima nije želio davati izjave o tome šta se događalo na saslušanju, rekavši "no comment" i "čitat će se", objavio je Rasim Pavica, kolega novinar sa N1 na Twitteru.

Podsjetimo, Mehmedagić je dobio poziv Tužilaštva BiH da govori na osnovu dvije istrage koje je protiv njega pokrenulo Tužilaštvo BiH.

Jedna se odnosi na fakultetsku diplomu jer se protiv njega vodi istraga zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.

Drugi poziv se odnosi na istragu Tužilaštvo protiv Mehmedagića i protiv uposlenika OSA-e Muhameda Pekića. Vezana je za slučaj izuzimanja snimaka videonadzora iz JP "Pošta"i javnog objavljivanja ličnih informacija o savjetnici ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije