OSA će dobiti 100 novih vozila i opremu: Za automobile izdvojeno 6.000.000 KM

2
Radiosarajevo.ba
OSA će dobiti 100 novih vozila i opremu: Za automobile izdvojeno 6.000.000 KM
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vozni park ispred Predsjedništva BiH (Ilustracija)

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabava službenih specijaliziranih vozila za potrebe Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine" za razdoblje od 2024. do 2026. godine, u ukupnom iznosu od šest miliona KM.

Financijska sredstva namijenjena su za kupovinu 100 putničkih motornih vozila i dva kombi vozila. Ovaj višegodišnji projekt bit će financiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH, i to sa po 2.500.000 KM u 2024. i 2025. godini te s 1.000.000 KM u 2026. godini.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabava i nadogradnja specijalne opreme za potrebe Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine" za razdoblje od 2024. do 2026. godine, u ukupnom iznosu od 18 miliona KM.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Sredstva su namijenjena za nabavu elektroničkih sustava za prikupljanje podataka i nadogradnju sistema za nadzor telekomunikacija i interneta.

Višegodišnji projekt bit će financiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH, i to s po šest milion KM tokom tri godine provedbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije