OSBiH bogatiji za 283 mlada vojnika: Nastavak zalaganja za vojsku uspješnih

Radiosarajevo.ba
OSBiH bogatiji za 283 mlada vojnika: Nastavak zalaganja za vojsku uspješnih
/ Foto: OS BiH/Ilustracija
Polaganjem svečane zakletve i potpisivanjem Ugovora o vojnoj službi u Oružane snage BiH, u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu je svečano obilježen završetak obuke XVIII klase kandidata za prijem u vojnu službu u OSBiH.

Zakletvu je položilo i svoj prvi Ugovor o vojnoj službi u OSBiH potpisalo 283 mlada vojnika, među kojima je 31 djevojka. Svi oni će biti raspoređeni u komande i jedinice OSBiH na službu i dalju specijalističku obuku. Najbolje rezultate na osnovnoj obuci XVIII klase postigli su: Grahovac Milica, Mijović Tomislav, Talanga Mario i Gadžo Admir. 

Kandidatima na obuci uspješno završenu obuku, polaganje zakletve i potpisivanje vojničkog ugovora prvi su čestitali i prisutnima se obratili ministrica za odbranu BiH Marina Pendeš, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generalmajor Senad Mašović te komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić.

Ministrica za odbranu BiH Marina Pendeš je, između ostalog, naglasila da Ministarstvo za odbranu i OSBiH uspješno prelaze put tranzicije ka NATO-u, te se “prijem mladih ljudi u profesionalnu vojnu službu kao i podmlađivanje kadra nalazi u samom vrhu naših prioriteta”. Ona je istaknula da će Ministarstvo za odbranu BiH, kao i do sada, nastaviti izgrađivati sistem, pokretati i realizirati potrebne inicijative kako bi Oružane snage bile institucija u kojoj je čast raditi i u kojoj će se ostvarivati visok nivo svih profesionalnih standarda”.

Generalmajor Senad Mašović je vojnicima čestitao polaganje svečane zakletve i potpisivanje profesionalnog ugovora o prijemu u profesionalnu vojnu službu OSBiH. “S tim u vezi”, naglasio je general Mašović, “vaša obuka nije završena i konačna, po dolasku u vaše jedinice u koje ćete biti raspoređeni, čeka vas kompleksnija, stručno-specijalistička obuka, a predstoji vam i veliki individualni rad na vlastitom usavršavanju u službi”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije