Husein Oručević: Mostar više nema vremena

0
Radiosarajevo.ba
Husein Oručević: Mostar više nema vremena
Privatni album / Husein Oručević

Mostar je jučer dobio novog gradonačelnika, i to poslije više od 16 godina vladavine Ljube Bešlića.

To je dr. Mario Kordić iz HDZBiH. Kordić je u trećem krugu glasanja dobio podršku 17 od ukupno 35 gradskih vijećnika.

Aktivista mreže Naše društvo i mostarski novinar Husein Oručević kaže da Mostar ima novog gradonačelnika, te da ne želi odmah na početku "svrstati u kontinuaciju dosadašnjih pogubnih i varvarskih politika".

"Onih koje su razarale Mostar, suživot njegovih građana, uništavale poduzetništvo pojedinca i kolektiva, rasipale razvojne potencijale hercegovačkog središta. Grad na Neretvi nije više u stanju stajati na mjestu, nema snagu hoditi putem kojeg su nam trasirali dosadašnji neobrazovani i zli vladari", kaže Oručević.

Kako kaže, Mostar više nema vremena, ono je isteklo 20 decembra.

"Hrabrost u borbi sa korupcijom, drastične reforme administracije, razvoj na dobro svih nas, a ne samo podobnih, suživot, u svega nekoliko riječi mogu se opisati aktivnosti i vrijednosti Gradonačelnik kojeg Mostar danas treba. U protivnom, za pola godine, a toliko će biti dovoljno da vidimo želi li se pomenuto sprovesti ili ne, hitno raspisati nove izbore. Ponovo tražiti hrabre, iskrene i poštene, one koji ga vole, koji mu kičmu mogu ispraviti", zaključio je Oručević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije