Optuženi u predmetu Zijad Mutap i drugi nastavljaju se braniti sa slobode

4
Radiosarajevo.ba
Optuženi u predmetu Zijad Mutap i drugi nastavljaju se braniti sa slobode
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Alisa Mutap izlazi iz sudnice

Sud Bosne i Hercegovine odlučio je na današnjem ročištu produžiti mjere zabrane Zijadu Mutapu i drugima koji se terete da su učestvovali u prikrivanju dokaza prilikom stradanja Dženana Memića.

Novost je ta da Alisa Mutap od danas može napustiti Općinu Stari Grad i odlaziti u zdravstvene ustanove u Općinu Centar.

Ranije joj nije bilo dozvoljeno da se kreće izvan Općine Stari Grad gdje je prijavljena.

Njoj i Zijadu Mutapu je dozvoljena komunikacija obzirom da su kćerka i otac, a ostalim optuženim nije dozvoljena međusobna komunikacija. Svim optuženim osim Alisi Mutap nije dozvoljeno da napuštaju mjesto prebivališta i da se sastaju sa svjedocima iz predmeta.

Alisa Mutap, Josip Barić i Muamer Ožegović imaju obavezu javljanja u policijsku upravu, a policija će dva puta dnevno provjeravati Zijada Mutapa i Hasana Dupovca da li su napustili mjesto prebivališta.

Tužilaštvo smatra da se s ovim mjerama može osigurati adekvatno suđenje, a ukoliko se mjere budu kršile tužitelj Dubravko Čampara je najavio da že tražiti određivanje pritvora.

Kada je u pitanju slučaj Dženan Memić, prošle sedmice je Vrhovni sud donio oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića čime je stavljena tačka na priču oko toga da je mladić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Istu noć Muriz Memić se obratio građanima u Velikoj aleji i otkrio da će novi preotesti biti održani u septembru mjesecu.

U međuvremenu, Facebook grupa 'Pravda za Dženana', koja broji preko 70 hiljada članova, pozvala je sve one koji su uz porodicu Memić da pošalju pitanje 'Ko je ubio Dženana Memića' na dvije mail adrese Kantonalnog tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije