! / Oproštaj od Mijovića: Bio si uspravan. I kad nas je to u Beogradu glave moglo koštati

13. 01. 2022. u 21:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Poznati bosanskohercegovački novinar Vlastimir Mijović preminuo je danas u 65. godini, a od njega se opraštaju mnogi prijatelji, radne kolege i poznanici putem društvenih mreža.

Tako je Nijaz Skenderagić napisao:

"Ostao sam bez druga i prijatelja Vlaste Mijovića.

Otišao je jedan od najboljih. Prerano se to desilo. Mogli smo i morali još puno godina drugovati i ljudovati. Bio si uvijek uspravan. I onda, kad nas je to u Beogradu glave moglo koštati. A nije bilo ni lako ni jednostavno. Ti si to hrabro i beskompromisno činio.

Hvala ti za sve mudre savjete i podršku.

Duboko saučestvujem u bolu sa tvojim kćerima Danjom i Lunom.

Mi, tvoji drugovi, nećemo te zaboraviti!".

Humanitarna organizacija Pomozi.ba također se oprostila od Mijovića. Podsjetimo, upravo su oni pokrenuli akciju za Mijovića, kojem je u oktobru prošle godine dijagnosticiran rak pluća sa metastazama.

"Naš Vlastimir Mijović, bosanskohercegovački priznati i poznati novinar, preminuo je večeras u Istanbulu.

Njemu je u oktobru prošle godine dijagnosticiran rak pluća sa metastazama, sa kojim se hrabro borio do posljednjeg momenta, ali nažalost, nije uspio dobiti bitku sa ovom teškom bolešću.
Porodici našeg uglednog novinara upućujemo iskreno saučešće, a on će svakako nastaviti da živi kroz svoje riječi i djela.

Jer, kako kaže izreka Trygve Gulbranssena, davno preminulog norveškog romanopisaca i novinara:

'Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca'".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)