Oprez za volanom: Na bh. putevima magla, odroni, jaki udari vjetra...

0
Radiosarajevo.ba
Oprez za volanom: Na bh. putevima magla, odroni, jaki udari vjetra...
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na autoputu A-1 Tarčin-Zenica, kao i na magistralnim putevima Teslić-Doboj-Gračanica, Lašva-Travnik, Ključ-Sanski Most-Prijedor i Livno-Tomislavgrad.

Na putevima u zapadnim krajevima upozoravamo na učestale jake udare vjetra. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, navode iz BIHAMK-a u jutrošnjem izvještaju o stanju na putevima. 

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom nastupajućeg praznika katoličkog Božića, danas od 12 sati do sutra (25.05.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije