Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost, poledica na pojedinim cestama

0
Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost, poledica na pojedinim cestama
Foto: Arhiv / Ilustracija

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle na širem području Sarajeva, Bihaća, Ključa i Sanskog Mosta. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove,
voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije