Oprez, vozači: Ne preporučuje se kretanje ovim magistralnim putevima

Radiosarajevo.ba
Oprez, vozači: Ne preporučuje se kretanje ovim magistralnim putevima
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Zbog niskih temperatura u našoj zemlji, posebno u jutarnjim satima, moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.
Izdvajaju se dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. 

Ugaženog snijega ima na putnim pravcima Bihać - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar i Livno - Mrkonjić-Grad.

Na planinskom prijevoju Borova Glava na dionici Livno - Šuica, vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na putevima koji vode kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajaju se putni pravci Sarajevo - Tuzla, Tuzla - Doboj, Kobiljača - Kiseljak - Kaonik i Lašva - Vitez - Novi Travnik.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

BIHAMK apelira na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani - Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin - Stijena - Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije