Opozicija ponovo proziva Dodika: On i njegov lažni patriotizam

4
Fena
Opozicija ponovo proziva Dodika: On i njegov lažni patriotizam
Foto: Prtscr/rtvbn / Skup u Bijeljini

"Isti nalet lažnog patriotizma Milorada Dodika i SNSD-a kao sad oko navodnog vraćanja nadležnosti imali smo i s referendumom o Danu RS 2016. godine koji je održan u zadnjoj sedmici pred izbore. Višković danas opet zamajava javnost na isti način kao te 2016.", istakao je Nedjeljko Glamočak, član Predsjedništva SDS.

„SNSD-e je i tada organizovao referendum a iza kulisa su iz kabineta predsjednika Vlade, predsjednika Narodne skupštine i kabineta Predsjednika RS stalno pisali Visokom predstavniku, OHR-u i Ustavnom Sudu BiH da je to anketa a ne klasični referendum i takva je bila i sudbina referenduma“ - pojasnio je Glamočak.

On kaže da vlast navodno i dalje ostaje pri najavama procesa vraćanja nadležnosti ali ga vremenski razvlači kako bi se krajnji ishod poklopio s terminom opštih izbora u oktobru naredne godine.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

„Odgađanjem posebne sjednice Narodne skupštine RS, odmah nakon sastanka Milorada Dodika s Gabrijelom Escobarom, pokazatelj je da je vlast reterirala i da nikad nije imala u planu da stvarno vraća Vojsku RS i vraća indirektne poreze na nivo RS“, kazao je član Predsjedništva SDS.

Neka premijer Višković, poručuje Glamočak, upita svog partijskog šefa, zašto je prije 15 godina pristao na prenos nadležnosti u oblasti odbrane na nivo BiH i zašto je tako snažno djelovao na stvaranju Suda i Tužilaštva BiH.

"Kad je trebalo sa strancima smjenjivati funkcionere SDS-a Dodik je bio spreman da da sve naše nadležnosti i teško stečenu političku poziciju RS. Ima nas koji pamtimo da su Dodik i Gabrijel Escobar bili i više nego u prijateljskim odnosima tokom Escobarovog prvog angažmana u BiH? Ništa se nije promjenilo pa je Dodik i danas spreman dovesti našu političku poziciju u pitanje kako bi premostio još samo jedan izborni ciklus na vlasti“, zaključio je Glamočak, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije