Operativna akcija "Loza": SIPA uhapsila dvije osobe

Radiosarajevo.ba
Operativna akcija "Loza": SIPA uhapsila dvije osobe
FOTO: Arhiv / Akcija SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u ponedjeljak su na području Tuzle, u okviru predmeta kodnog naziva “Loza”, lišili slobode dva lica.

Prema izvještaju SIPA-e, službenici su izvršili su pretrese lica i vozila i tom prilikom su otkrili i privremeno oduzeli četiri mobilna telefona i pet SIM kartica, putničko motorno vozilo marke Dacia Logan i  putničko motorno vozilo marke Ford Mondeo.

"Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni dana 24. februara oko 22,00 sata, upravljajući ovim vozilima, na područje Tuzle dovezli dvanaest krijumčarenih lica, za koje je naknadno utvrđeno da su četiri državljana Iraka, šest državljana Irana i dva državljana Pakistana.

Navedena lica kod sebe nisu posjedovala idetifikacione dokumente, niti potvrdu o iskazanoj namjeri za azil", navodi se u saopćenju SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije