Kosi lift na Ciglanama: U četvrtak ugovor s firmom koja će biti upravljač 3 mjeseca

B. R.
Kosi lift na Ciglanama: U četvrtak ugovor s firmom koja će biti upravljač 3 mjeseca
Foto: Općina Centar / Kosi lift ne radi još uvijek
Vrlo brzo će biti odlučeno koje će preduzeće upravljati rekonstruisanim kosim liftom na Ciglanama, istakli su za portal Radiosarajevo.ba iz sarajevske Opštine Centar.

U izjavi za naš portal, Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo je naglasio da će u četvrtak biti potpisan ugovor sa firmom koja će tri mjeseca upravljati liftom, a da će potom biti izabrano preduzeće koje će dugoročno održavati lift.

"Europlost koji je bio izvođač radova na kosom liftom će upravljati naredna tri mjeseca, a u međuvremnu će se javnim pozivom defnisati dugoročni upravitelj. Sutra će ugovor biti potpisan od strane Opštine Centar, ministarstva i izvođača radova i od četvrtka bi kosi lift trebao biti u funkciji", kazao je Šteta.
Nešto ranije, vijećnici Opštinskog vijeća Centar Sarajevo su odbili mogućnost da se formira opštinsko preduzeće za upravljanje ovim prevoznim sredstvom. 

Na sastanku ministra Štete i načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića dogovoreno je da cijena karte bude pola marke što je jeftinije u odnosu na prijašnu cijenu.

Nakon dužeg perioda kada kosi lift na Ciglanama nije bio upotrebljiv, uslijedila je njegova rekonstrukcija koja je okončana krajem prošle godine.

Time su stanovnici konačno dobili moderno prevozno sredstvo.

Prije rata, upravljanje kosim liftom je bilo u nadležnosti kantonalnog preduzeća GRAS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije