Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Centar

0
Radiosarajevo.ba
Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Centar
Foto: Screenshot / Hamdija Hasanović, SDA

Novoizabrani vijećnici Općinskog vijeća Centar Sarajevo kao i novi načelnik Srđan Mandić položili su danas zakletvu na konstituirajućoj sjednici ovog vijeća.

Potom je izabran i predsjedavajući Općinskog vijeća, a potom je sjednica prekinuta.

Za predsjedavajućeg Vijeća izabran je Sejad Đozo (Narod i pravda), koji je bio zajednički kandidat nadležne komisije vijeća. Za njegov izbor glasalo je 29 vijećnika, dok je jedan listić bio prazan.

"Svi ćemo dati maksimum kako bi bili jedno od najekspeditivnijih općinskih vijeća. Pred nama je mnogo posla i zahtjeva građana. Nastojat ćemo da sve obaveze ispunjavamo na vrijeme. Prioritet nam je da što više odluka donosimo konsenzusom, a kada su u pitanju projekti, najvažnije je da sva domaćinstva u Centru dobiju vodu", kazao je Đozo.

U svom obraćanju vijećnicima je, između ostalog, naveo da je dijete Sarajeva, da je demobilisani oficir Armije RBiH, četriri puta ranjavan, da je cijelo vrijeme rata proveo na području Općine Centar, a zaposlen je u preduzeću "Tržinice Kantona Sarajevo".

Hamdija Hasanović je uime Kluba vijećnika SDA, prije nego je dat formalan prijedlog, najavio da će podržati Đozu, ali da neće podržati izbor zamjenika predsjedavajućeg.

Data je i pauza na zahtzev kluba vijećnika Naroda i pravde, kako bi usaglasili stavove u vezi s izborom dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća.

Nakon pauze su izvijestili da je dogovoren prekid sjednice.

"Na kolegiju predsjednika klubova je dogovoreno da do usaglašavanja i izbora Komisije za statut i propise, i nakon usaglašavanja i izmjene i dopune Statuta i Poslovnika Općine Centar, prekidamo sjednicu. O nastavku ćete biti blagovremeno obavješteni", na kraju sjednice je rekao Đozo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije