Općina Centar: Mandić se prvi put obratio vijećnicima

0
Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Mandić se prvi put obratio vijećnicima
Foto: Screenshot / Srđan Mandić na sjednici Vijeća

U toku je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo, na kojoj prisustvuje 30 vijećnika.

Haris Bašić (Narod i pravda) je, kao izabrani izvjestioc Verifikacione komisije, na početku sjednice uručio novoizabranim vijećnicima certifikate Centralne izborne komisije BiH.

Vijećnici, ali i novoizabrani načelnik Općine Centar Srđan Mandić potom su položili zakletvu.

Ono što je novina, na koju je ukazao Srđan Mandić, u svom obraćanju vijećnicima, jeste da će svi građani od danas moći uživo pratiti sjednice vijeća.

Stoga je pozvao građane da prate rad Općine, kontroliraju, sugerišu, jer transparentnost i otvorenost im je, dodao je, na prvom mjestu.

"Ja sam u izbornoj noći, kada sam se prvi put obratio, rekao ono što ću ponoviti sada: izborna kampanja je iza nas, sve što je izgovoreno je bilo u žaru borbe. Što se mene tiče, od ovog momenta vas pozivam da radimo kao jedan tim, radimo isključivo u interesu onih koji su nas birali. Klubovi i stranke nisu prioritet, nego oni zbog kojih sjedimo ovdje.

Kolegicama i kolegama koji su u nekoj vrsti opozicije želim poručiti da su im moja vrata otvorena. Sve dobre inicijative ću zdušno podržati", istakao je Mandić.

On je naglasio da živimo u teškom vremenu, te da su izazovi koje padnemija koronavirusa stavlja pred nas nepoznanica za sve.

"U hodu ćemo učiti kako se boriti, ali ako budemo radili zajedno vjerujem da rezultat neće izostati", rekao je Mandić, čestitajući svim vijećnicima na izboru.

Inače, u toku je pauza u zasjedanju, a očekuje se izbor predsjedavajućeg Vijeća i zamjenika predsjedavajućeg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije