Srđan Mandić preuzeo dužnost i poslao poruku građanima

1
Radiosarajevo.ba
Srđan Mandić preuzeo dužnost i poslao poruku građanima
Foto: Općina Centar / Srđan Mandić

Novoizabrani načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić preuzeo je dužnost.

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg načelnika Nedžada Ajnadžića i Mandića izvršena je danas u prostorijama Općine Centar Sarajevo.

Ovo je učinjeno nakon što je Mandić jučer u sjedištu Centralne izborne komisije BiH preuzeo Uvjerenje o dodjeli mandata načelnicima općina i gradonačelnicima gradova izabranim na lokalnim izborima.

Podsjetimo, lokalni izbori u BiH održani su 15. novembra.

Preuzimanjem uvjerenja u CIK-u BiH stekli su se svi uslovi da Mandić stupi na dužnost, te u naredne četiri godine obnaša funkciju načelnika Općine Centar Sarajevo.

Ajnadžić je, kako je saopćeno iz Općine Centar, poželio dobrodošlicu načelniku Mandiću, ukratko ga upoznao s radom Općine, te mu poželio uspješan rad u toku četverogodišnjeg mandata.

Mandić se zahvalio na dobrodošlici i željama za uspješan rad, te poručio da će predano obnašati funkciju koja mu je povjerena, a na dobrobit svih građana sa područja ove lokalne zajednice.

Inače, Mandić je bio kandidat "Četvorke" na lokalnim izborima na kojima je osvojio 16.670 glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije