Općinski sud: Nermin Drnda i Hajrudin Djedović moraju provesti mjesec u pritvoru

E. H.
Općinski sud: Nermin Drnda i Hajrudin Djedović moraju provesti mjesec u pritvoru
Patria / Općinski sud Sarajevo
 
Kako nam je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze ili ponoviti krivično djelo.
 
Oni su uhapšeni u sklopu predmeta "Balkan", a osumnjičeni su da su od sredine 2016. do kraja 2017. od firmi koje su angažirali na održavanju puteva uzimali tri posto od naplaćenih faktura.
 
Navedeni su u svojstvu odgovornih osoba Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, tokom tokom navedenog perioda zahtijevali i primali novac i darove od vlasnika i odgovornih osoba više privednih subjekata iz BiH, čija djelatnost ima veze s izgradnjom i rekonstrukcijm puteva, a kako bi im osigurali poslove kroz namještanje tendera javnih nabavki koje je provodila Direkcija.
 
Kako je medijima izjavio premijer KS-a Elmedin Konaković, on je bio taj koji je policijskim organima prijavio ovaj kriminal.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije