Općini Novo Sarajevo prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede BiH“

1
Radiosarajevo.ba
Općini Novo Sarajevo prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede BiH“
Foto: Općina Novo Sarajevo / S dodjele priznanja

Prema analitičkim podacima kompanije LRC BIS – Business Intelligence System, kao najveća bonitetne kuće u BiH, Općina Novo Sarajevo ispunila je sve kriterije Projekta “100 najvećih u BiH i regionu” u kategoriji srednjih općina, te tim povodom dobila prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede BiH“.

Na osnovu zvanične podjele prema broju stanovnika Općina Novo Sarajevo rangirana je u kategoriji „srednjih Općina“, a prema rezultatima na osnovu završnih finansijskih izvještaja za 2019. godinu, u protekle četiri godine ostvarila je znatan rast prihoda, rast uposlenih i rast izvoza.

U svom obraćanju predstavnica kompanije LRC, Enisa Šljuka istakla je kako je prema podacima kojima raspolažu na području ove Općine 347 bonitetno pouzdanih kompanija, od 100 najvećih kompanija u BiH sa područja Općine Novo Sarajevo je 38 kompanija, dok 68 kompanija pripada tzv. brzorastućim kompanijama.

Imajući u vidu navedeno, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je ovim opravdana i vizija Općine Novo Sarajevo koja glasi da je Općina gradska zajednica u privlačnom ekološkom ambijentu sa izgrađenom infrastrukturom i prepoznatljivim dinamičnim razvojem uslova za ugodno življenje, obrazovanje, poslovanje i prosperitet građana svih generacija.

"Velika je čast dobiti jedno ovakvo priznanje iz oblasti privrede, pogotovo što se isto bazira na činjenicama i provjerivim statističkim podacima, što govori da smo do sada radili dobar posao, ali i da moramo nastaviti sa unapređenjem povoljnog ambijenta za razvoj privrede i ekonomije kako bi Općina Novo Sarajevo bila još konkurentnija u BiH, te centar znanja i ekonomije, istakao je načelnik Koldžo.

Načelnik je dodao da se u narednom periodu planira nastavak provođenja aktivne politike zapošljavanja, kao i otvaranje posebnog šaltera u Centru za pružanje usluga građanima kako bi se olakšalo ovjeravanje dokumenata fizičkim i pravnim licima koji dolaze sa područja Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije