Donacija / Općina Novo Sarajevo izdvojila finansijska sredstva za rad Merhameta

11. 08. 2020. u 14:33:00 Fena

Shares: 2

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Upravnog odbora Merhameta Kenan Vrbanjac potpisali su danas Sporazum o dodjeli sredstava toj humanitarnoj organizaciji za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva te nabavku higijenskih paketa.

Kako je pojasnio općinski načelnik, radi se o mjeri koja se provodi direktnom pomoći u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

To je jedna od 14 mjera podrške i pomoći u cilju ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa koja se odrazila i na rad javnih kuhinja, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo, a Sporazum o dodjeli finansijskih sredstava potpisan je i sa Udruženjem Narodna kuhinja Stari Grad.

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu u okviru Programa za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom za kuhinje izdvojila finansijska sredstava u ukupnom iznosu od 25.000 KM.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA