Općina Novo Sarajevo finansijski pomaže mladima koji prvi put kupuju nekretninu

0
Fena
Općina Novo Sarajevo finansijski pomaže mladima koji prvi put kupuju nekretninu
Foto: Općina Novo Sarajevo / Općina Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo objavila je Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodatnu vrijednost prilikom kupovine nekretnine u vlasništvo ili suvlasništvo, mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje.

Svi mladi koji ispune uslove dobit će do 1.000 KM novčane podrške, u zavisnosti od visine poreza koji su platili.

Općina Novo Sarajevo je među rijetkim jedinicama lokalne samouprave koja pruža taj vid podrške mladima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja i prva je jedinica lokalne samouprave u zemlji koja je uvela „Budžet za mlade“ u kojem se na jednom mjestu nalaze sve budžetske pozicije odnosno mjere namijenjene mladima.

Premijer liga BiH: Željezničar ima priliku osigurati opstanak, susret u direktnom TV prijenosu

Premijer liga BiH: Željezničar ima priliku osigurati opstanak, susret u direktnom TV prijenosu

"Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodatnu vrijednost prilikom kupovine nekretnine u vlasništvo ili suvlasništvo, mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, objavljen je 14. juna ove godine i bit će otvoren 90 dana odnosno do 12.09.2023. godine", saopćeno je iz Odsjeka za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije