Opća bolnica Sarajevo: Na hospitalizaciji 57, na respiratoru 6 pacijenata

0
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica Sarajevo: Na hospitalizaciji 57, na respiratoru 6 pacijenata
Foto: Opća bolnica / Doktori u viziti

Posljednjih dana u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ naglo se povećao priliv oboljelih pacijenata od infekcije Covid-19, kojima je potrebno bolničko liječenje.

Covid odjel ove zdravstvene ustanove je popunjen teškim i kritičnim pacijentima, a ukupno ih je na hospitalizaciji 57, od kojih je šestoro na respiratoru i to troje na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji i troje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji , a šest pacijenata na visokom protoku kisika.

Nažalost, proteklog dana pet pacijenata, sa visokim komorbiditetom, je preminulo od posljedica Covid-19.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Iz Opće bolnice ponovo apeluju na građane da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.

Istovremeno, za osoblje Covid tima nastavljena je interna edukacija, a jutrošnje predavanje je održala mr.sci.med. dr. Lejla Vidović ,specijalista anesteziolog o temi: Antikoagulaciona terapija u liječenju covid pacijenata .
U Općoj bolnici jučer je bilo 1.402 pregleda i više od pet hiljada pruženih zdravstvenih usluga , a najviše na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku gdje je bilo 411 pregleda i 692 pružene zdravstvene usluge te u bolničkoj laboratoriji koja je uradila skoro dvije hiljade usluga. U operacionim salama prethodnog dana je urađeno 27 operacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije