Sarajevo / Opća bolnica saopćila kada se otvara COVID odjel

22. 12. 2020. u 09:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U posljednja 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo, na hospitalizaciju je primljeno šest, a kući je otpušteno pet pacijenata.

Na intenzivnoj njezi smještena su četiri, a tokom jučerašnjeg dana jedan pacijent je premješten na Kliniku na Podhrastove.

U COVID trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji jedan pacijent.

Ukupno stanje u COVID odjelu ove zdravstvene ustanove iznosi 56 hospitaliziranih pacijenata.

Užurbano se privode kraju pripreme za sutrašnje otvaranje adaptiranog "Covid odjela- Infektivnog odjeljenja", ove zdravstvene ustanove, namjenjenog za zbrinjavanje COVID pacijenata.

Rekonstrukcija bivše Garnizone ambulante u krugu Opće bolnice je finansirana sredstvima Vlade Kantona Sarajevo te donacijama Kraljevine Norveške i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Objekat je kapaciteta 44 bolesnička kreveta, a urađen je po svjetskim standardima i opremljen najsavremenijom medicinskom i drugom opremom, što u vremenu globalne pandemije COVID-19 predstavlja veliko olakšanje za pacijente ali i za medicinsko osoblje.

Svečano otvaranje "COVID odjela - Infektivnog odjeljenja", sarajevske Opće bolnice, planirano je za sutra u 10:30 sati, uz sve preporučene epidemiološke mjere .


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA