Nakon odluke da ŽIŠ bude izolatorij, oglasili se roditelji učenika: Ugrožavate sve!

4
Radiosarajevo.ba
Nakon odluke da ŽIŠ bude izolatorij, oglasili se roditelji učenika: Ugrožavate sve!
Foto: Oslobođenje / ŽIŠ

Vijeće roditelja učenika Srednje Elektrotehničke škole smatra da je Odluku Vlade KS-a o formiranju izolatorija u đačkom domu ŽIŠ potrebno staviti van snage, zbog posljedica po zdravlje naše djece kao i nastavno-tehničkog osoblja, saopćeno je iz ovog vijeća.

"Kao što Vam je poznato u navedenom objektu je smješten Vrtić, a 50-ak metara dalje je objekat naše škole koju pohađa oko 560 učenika. Stav Vijeća roditelja učenika naše škole je da se ovakvom Odlukom ugrožava nastavni proces, kao i zdravlje šire populacije.

Naime, 560 učenika i njihovi roditelji, kao i nastavno-tehničko osoblje i njihove porodice, čine cca 2000 ljudi, koji bi u slučaju provođenja Odluke bili direktno izloženi zarazi COVID-19", ističe se u saopćenju nakon odluke Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba o uspostavi izolatorija u ŽIŠ-u.

Napominju, dodaju, da u svim pozitivnim zakonskim aktima prava djece su iznad svih prava, a pravo na zdravlje je Ustavna kategorija za koju nema kompromisa kao što i stoji u članu 5. i članu 6. Okvirnog zakona o osnovnom i srednjom obrazovanju u BiH.

"Još jednom napominjemo i tražimo da se navedena Odluka stavi van snage. Nadamo se da ćete iznaći mogućnosti i razumjevanja u rješavanju ove inicijative", poručuju.

Dodaje se da je odluku u potpunosti podržao Upravni odbor Vijeća roditelja Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije