Opća bolnica predstavila tri ljekara koji su prešli s KCUS-a

Radiosarajevo.ba
Opća bolnica predstavila tri ljekara koji su prešli s KCUS-a
Foto: Opća bolnica / Novi uposlenici s Gavrankapetanovićam

Opća bolnica "Prim. dr "Abdulah Nakaš" od jutros je kadrovski pojačana sa tri nova uposlenika koji su prešli s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u ovu zdravstvenu ustanovu.

U novom timu su prof. dr. Haris Vranić, prof. dr. Dragan Totić i prof .dr. Azra Husić –Selimović, a ove sedmice se očekuje dolazak i prof. dr. Merite Tirić - Čampara. 

Srdačnu dobrodošlicu kolegama je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice koji je istakao da je ovo veliki dobitak za ustanovu i pacijente jer će uvaženi profesori svojim radom, znanjem i iskustvom doprinjeti poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga na nivo kakav zaslužuju naši građani. 

Najavio je da u Opću bolnicu uskoro iz zeničke bolnice prelazi poznati infektolog prim. dr. Ednan Drljević. 

"Prof. dr. Gavrankapetanović je na čelu Opće bolnice tridesetak dana i za ovo kratko vrijeme je napravio značajan iskorak ka približavanju zdravstvene usluge svakom pacijentu a tako i poboljšanju stanja u zdravstvenom sistemu Kantnona Sarajevo", saopćeno je iz Opće bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije