Lukavac / Burna sjednica Općinskog vijeća: Predsjedavajući verbalno napao kamermana

03. 08. 2020. u 08:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Iz Javne ustanove Radio-televizija Lukavac obavještavaju da je njihova novinarska ekipa tokom obavljanja redovnih radnih zadataka snimanja i prenošenja sjednice OV Lukavac 28. jula 2020. godine u prostorijama PU Lukavac napadnuta od strane predsjedavajućeg OV Lukavac Mehmeda Suljića.

Incident se dogodio u momentu najavljene pauze od 30 minuta kada je prijetećim tonom Suljić napao uposlenika RTV Lukavac Amera Mehića koji je obnašao povjerenu mu dužnost snimatelja/kamermana na spomenutoj sjednici.

Kako navode, uposlenik JU RTV Lukavac ni na kakav način nije učestvovao u sukobu niti je svojim radom ili riječima mogao isprovocirati takvu reakciju nego je ona proistekla iz političke diskusije.

"Nažalost, moramo konstatovati da je izostala reakcija Kolegija OV Lukavac kao i političkih subjekata koji participiraju u Općinskom vijeću Lukavac, što je direktan pokazatelj izloženosti i nezaštićenosti novinara i drugih medijskih radnika u BiH", navedeno je iz ove medijske kuće.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA