Opća bolnica objavila koliko je pacijenata pregledano od uvođenja novog načina rada

1
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica objavila koliko je pacijenata pregledano od uvođenja novog načina rada
Foto: Opća bolnica / Sarajevo

U trijažnoj COVID ambulanti Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo , tokom protekla 24 sata je pregledano 30 pacijenata, od kojih je na hospitalizaciju primljeno njih sedam , a jedan pacijent je premješten na Kliniku na Podhrastove.

Ukupno jutrošnje stanje u COVID odjelu Opće bolnice iznosi 58 pacijenata, od kojih je troje na intenzivnoj njezi.

Pored brige o COVID pacijentima u Općoj bolnici se paralelno pruža zdravstvena usluga i ne-covid pacijentima.

Tako je tokom prethodna dva dana u ovu zdravstvenu ustanovu na bolničko liječenje primljeno 80 pacijenata, od kojih je 13 smješteno u COVID odjel, navodi se u saopćenju iz ove bolnice.

U istom periodu iz bolnice je otpušteno 26 pacijenata, te je urađeno 20 operacija, od kojih su dvije bile hitne.

Inače, od uvođenja novog načina rada i 24-satnog radnog vremena Urgentnog centra, od druge polovine jula prošle godine, na ovom Odjelu je pregledano više od 16 hiljada pacijenata, a ukupno je u Ustanovi pruženo 582 429 usluga.

Za nešto više od pet mjeseci urađeno je 4 415 operacija (planirane, hitne, ambulantne), a na bolničkom liječenju je bilo više od šest hiljada pacijenata.

Na bolničkim odjelima pružene usluge u ovom periodu se broje u desetinama hiljada.

Na odjelu za radiologiju je bilo više od 40 hiljada pregleda, Hirurgiji 24 297, Odjelu za internu medicinu 13 185, Odjeljenju za ginekologiju 6189, Odjeljenju za neurologiju 7 686 te Odjeljenju za intenzivnu njegu i terapiju 3 446, a Medicinsko-biohemijski laboratorij Opće bolnice u ovom periodu je pružio 29 804 usluge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije