Opasna vožnja u BiH: Dijete spavalo na polici gepeka u automobilu

Radiosarajevo.ba
Opasna vožnja u BiH: Dijete spavalo na polici gepeka u automobilu
Foto: Radiosarajevo.ba / Čitalac

Čitaoci portala Radiosarajevo.ba iz Tuzle poslali su nam šokantnu fotografiju iz ovog grada na kojoj se vidi kako dijete spava na polici gepeka u automobilu koji je zapao u saobraćajnu gužvu.

Podsjećamo, jedna od najvećih opasnosti za bebe i djecu je svakodnevna vožnja automobilom i upravo zato djeca prilikom vožnje u automobilu trebaju biti u vlastitim autosjedalicama.

Također, osim što je iz sigurnosnih razloga važna, vožnja djece u autosjedalici je i zakonski obavezna.

Nadamo se da su čitaoci koji su nam poslali fotografiju pozvali policiju kako bi skrenuli pažnju i upozorili nesavjesne vozače, prije nego što se nešto dogodi. 

Zbog čega je autosjedalica tako važna i koje greške najčešće roditelji prave

Jedna od najvećih opasnosti za bebe je svakodnevna vožnja automobilom i upravo zato je sigurnost sjedalica za automobile jako važna. U Americi je samo u 2015. godini smrtno stradalo 663 djece u dobi do 13 godina, a čak jedno od troje nije bilo vezano. Još je šokantnije što tri od četiri autosjedalice nisu bile pravilno postavljene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije