Oni koji krše mjere samoizolacije bit će prisilno izolovani u Suhodol

Radiosarajevo.ba
 Oni koji krše mjere samoizolacije bit će prisilno izolovani u Suhodol
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policijski komesar Nusret Selimović poručio je građanima Kantona Sarajevo, koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije, da će biti prisilno izolovani.

"Još jedan značajan broj ljudi ne poštuje mjere samoizolacije. To je jedan od ključnih faktora koji može ugroziti zdravlje velikog broja građana, policijske službenike, ali i porodice tih osoba. Apelujemo da budu odgovorni i savjesni, ako ništa, radi svojih porodica. Ili će ti pojedinci, koji nastave kršiti mjere, biti prisilno izolovani. Ko voli, neka izvoli da umjesto boravka u svom domu, u krugu porodice, boravi u objektu daleko od porodice 15 dana", kazao je Selimović.

Istakao je da su u toku aktivnosti, u koordinaciji s Federalnim MUP-om, da se vrlo brzo osposobi objekat u vlasništvu MUP-a FBiH, u Suhodolu, koji će biti vjerovatno prvi za ovu namjenu.

Kazao je i da je sve spremno za propraćaj bh. državljana iz Italije do mjesta predviđenog za karantin.

Nihada Glamoč, ministrica komunalne privrede, najavila je da će pd ponedjeljka, preko sekretara mjesnih zajednica i volontera Crvenog križa, biti organizovano dostavljanje lijekova starijim od 65 godina, kojima je zabranjeno kretanje, a nemaju srodnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije