Omladina stranaka SDA, DF, NiP, SBiH i NES potpisala zajedničku izjavu povodom Dana nezavisnosti

5
Radiosarajevo.ba
Omladina stranaka SDA, DF, NiP, SBiH i NES potpisala zajedničku izjavu povodom Dana nezavisnosti
Foto: Facebook / S potpisivanja Svečane izjave

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo uputila je poziv predstavnicima organizacija mladih političkih stranaka s ciljem potpisivanja Svečane izjave, a u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Kako su saopćili, izjavu su, uz mlade SDA, potpisali i iz Demokratske fronte (DF), Naroda i pravde (NiP), Stranke za BiH (SBiH) i Narodnog evropskog saveza (NES).

"Opredijeljeni za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnost države Bosne i Hercegovine, u želji da podstaknu patriotizam kao vrijednost kod mladih ljudi, predstavnici organizacija mladih političkih stranaka (SDA, DF, NIP, SBIH, NES) potpisali su Svečanu izjavu kojom su još jednom utvrdili svoje trajno opredjeljenje", navodi se u saopćenju.

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

A, u izjavi se navodi sljedeće:

"Naš cilj, naša dužnost, naša obaveza i nadasve naša misija, uvijek će biti slobodna, demokratska, cjelovita, suverena i nezavisna država BiH, u kojoj ima mjesta za sve njene građane i narode, bez obzira na bilo kakvo političko opredjeljenje."

Tim povodom je Kerim Balić, čelnik Asocijacije mladih SDA Sarajevo, poručio kako smatra da samo "jak, patriotski i bh. blok može odgovoriti silama koje nasrću na našu domovinu, a koje to u posljednje vrijeme čine sve češće".

"Izražavamo zabrinutost u pogledu razjedinjenosti bh. političkog bloka te želimo dati svoj doprinos u vidu konsenzusa povodom obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti BiH. Ovom prilikom tvrdimo da ćemo ostati vjerni tekovinama 1. marta, te da ćemo se kroz obrazovanje, znanje i rad boriti za jednakost svih građana i naroda BiH, ali i na druge načine ukoliko bude potrebno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije