Oktobarske penzije veće za tri procenta

Srna
Oktobarske penzije veće za tri procenta
0 / Foto: Anadolija
Direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje RS-a Mladen Milić izjavio je danas da će oktobarske penzije u ovom entitetu, koje će biti isplaćena 10. novembra, biti uvećana za tri procenta.

Milić je na sjednici Upravnog odbora penzionera RS-a u etno selu Stanišići kod Bijeljine rekao da će potom, u drugom kvartalu naredne godine, penzije biti uvećane za još dva odsto, jer je prvi kvartal najteži za budžet imajući u vidu da je početak godine i da ima dosta prazničnih dana.

"Fond PIO RS, kao servis osiguranika i korisnika prava i ustanova čiji je osnivač Vlada RS-a, zajedno s Narodnom skupštinom RS-a apsolutno je spreman da primijeni dogovor između Vlade RS-a i Udruženja penzionera o vanrednom povećanju oktobarske penzije, čija isplata će početi 10. novembra", rekao je Milić.

Milić i predsjednik Upravnog odbora Udruženja penzionera RS-a Rade Rakulj apsolutno su saglasni o stopi povećanja penzija u narednom periodu.

Na ovaj način, kaže Milić, biće ispunjen zaključak Narodne skupštine RS-a o povećanju, koje će po preračunatoj stopi iznositi i nešto više od pet odsto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije