OHR i Ambasada SAD: Čestitamo usvajanje izmjena Zakona o krivičnom postupku

Radiosarajevo.ba
OHR i Ambasada SAD: Čestitamo usvajanje izmjena Zakona o krivičnom postupku
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ambasada SAD

OHR i Ambasada Sjedinjih Američkih Država čestitali su Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine na današnjem usvajanju izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH, koje će, kako ističu u izjavi, omogućiti BiH da se bolje bori protiv organiziranog kriminala i korupcije, terorizma i drugih ozbiljnih prijetnji, u skladu s međunarodnim standardima.

Predstavnički dom PSBiH usvojio izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH

"HDZ BiH, HDZ 1990, SDA, SDP, SBB, DF, DNS, NDP, SDS, Nezavisni blok i BPS danas su stavili sigurnost zemlje iznad stranačke politike, istovremeno pokazavši da zajednički trud i konstruktivni dijalog mogu rezultirati kompromisom prihvatljivim za sve i u interesu svih građana, bez obzira na nacionalnost. Nažalost, SNSD i njegovi zvaničnici nisu prisustvovali današnjoj sjednici Zastupničkog doma i time su pokazali da vladavina prava i borba protiv korupcije nisu među prioritetima njihove stranke",  navodi se u izjavi OHR-a i Ambasade SAD-a u BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije