Ogromne gužve na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH: Evo gdje je najduže zadržavanje

1
Radiosarajevo.ba
Ogromne gužve na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH: Evo gdje je najduže zadržavanje
FOTO: BIHAMK / GP Izačić

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja, navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, BIHAMK savjetuje oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije