Nevrijeme izazvalo kolaps u saobraćaju: Sarajevske ulice pod vodom, pripremite se za gužve

1
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme izazvalo kolaps u saobraćaju: Sarajevske ulice pod vodom, pripremite se za gužve
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme na Ilidži

Snažno nevrijeme zahvatilo je Sarajevo, kao i ostale dijelove Bosne i Hercegovine. Trenutno pada kiša popraćena grmljavinom.

Usljed obilnih padavina, saobraćaj u glavnom gradu BiH je otežan, a mnoge ulice su pod vodom. Kritično je i na Ilidži.

Fotograf portala Radiosarajevo.ba javlja da je na Ilidži je gužva oko kružnog toka i kroz Rustempašinu ulicu se čeka par minuta u koloni.

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Agencija za vodno područje rijeke Save izdala je hitno upozorenje pravnim i fizičkim licima u Federaciji Bosne i Hercegovine kako bi se pripremili za potencijalne bujične poplave koje se očekuju u razdoblju od 23. do 25. septembra 2023. godine.

S obzirom na prognozirano vanredno hidrološko stanje, iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo apeliraju na sve pravne i fizičke subjekte da odmah preduzmu preventivne mjere za zaštitu života, imovine i kulturnih dobara, navodi se u saopćenju Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Poseban apel upućuje se općinskim službama civilne zaštite u Kantonu Sarajevo da kontinuirano nadgledaju najugroženija područja i stavljaju svoje organizirane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti.
 

Nevrijeme na Ilidži
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Nevrijeme na Ilidži

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije