Ogrešević: 'Zbog političkih nadmudrivanja Strategija poljoprivrede FBiH nije usvojena'

3
Radiosarajevo.ba
Ogrešević: 'Zbog političkih nadmudrivanja Strategija poljoprivrede FBiH nije usvojena'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Ogrešević

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević komentirao je današnju odluku sa sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta, kojom nije usvojena Strategija poljoprivrede FBiH 2021. - 2027.

Nakon što je u četvrtak, 6. juna, održana sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević se oglasio na svom Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Narodni evropski savez (NES) Bosne i Hercegovine podržao je na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Strategiju poljoprivrede FBiH 2021. - 2027.

Nesreća u BiH: Radnik (61) pao sa skele i zadobio teške povrede

Nesreća u BiH: Radnik (61) pao sa skele i zadobio teške povrede

Žao mi je što delegati pojedinih stranaka nisu shvatili važnost ove Strategije, koja je iznad dnevne politike. Zbog političkih nadmudrivanja Strategija nije usvojena.

Nažalost, štetu će trpjeti stotine, pa i hiljade ljudi koji su iščekivali pomoć od države kako bi razvijali svoja gazdinstva.

NES je podržao ovu Strategiju i uvijek će biti na strani naroda i svih prijedloga koji će donijeti konkretnu korist. Kada su u pitanju životi ljudi, NES nema i neće imati kalkulacija. Pozivamo i ostale stranke da tako politički djeluju, da interes građana svima bude na prvom mjestu", napisao je Nermin Ogrešević na svom Facebook profilu. 

Narodni evropski savez (NES) Bosne i Hercegovine podržao je na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije...

Posted by Nermin Ogresevic on Thursday, June 6, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije