Ogrešević poručio Nikšiću: Tražili smo pomoć, pokazali ste sraman odnos prema Krajini

4
Radiosarajevo.ba
Ogrešević poručio Nikšiću: Tražili smo pomoć, pokazali ste sraman odnos prema Krajini
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Ogrešević

"Od političkih sukoba i populizma građani nemaju ništa. To smo gledali zadnjih 8 godina!"

Poručio je ovo jutros federalni premijer Nermin Nikšić (SDP), osvrnuvši se na izjavu Nermina Ogreševića (NES), gradonačelnika Cazina, koji je, nakon što je Federalna vlada odlučila poslati 500 hiljada KM gradovima u Krajini koji su pogođeni poplavama, izjavio kako je "indikativno da poplavama pogođenom Cazinu nije odobrena niti jedna marka".

Nikšić tvrdi da Ogrešević nije poslao zahtjev za pomoć. Ipak, Ogrešević demantira Nikšića, a njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

Od Schmidta zatražena smjena ministra Nenada Nešića: "Treba biti krivično procesuiran"

Od Schmidta zatražena smjena ministra Nenada Nešića: "Treba biti krivično procesuiran"

"Grad Cazin se 17. maja 2023. godine, službeno, aktom broj 01/GN-40-6793-1/23, putem Vlade Unsko-sanskog kantona obratio Vladi Federacije BiH za pomoć usljed velikih poplava koje su nanijele višemilionske štete.

Ne želeći ulaziti s Vama u proceduralne i političke rasprave, dužan sam još jednom ukazati na skandalozno ponašanje oktroisane Vlade Federacije BiH, koja više od 48 sati nije imala nikavu reakciju na katastrofalne poplave, koje su pogodile Krajinu i hiljade ljudi.

A, kada ste i reagirali i to, očito, samo zbog pritiska javnosti, ispostavilo se da je bolje da niste ništa poduzeli, jer ste nas samo sve dodatno ponizili. Podijelili ste mizernih 500.000 maraka za cijelu Krajinu, i to po stranačkoj liniji te time pokazali sraman odnos prema ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Poplave u Krajini: Nikšić odgovorio Ogreševiću i poslao poruku građanima Cazina

Poplave u Krajini: Nikšić odgovorio Ogreševiću i poslao poruku građanima Cazina

No, ni to Vam nije bilo dovoljno. Prije nego što ste se udostojili da makar simbolično, s trodnevnim zakašnjenjem, posjetite unesrećene ljude, prvo ste se naočigled cijele bh. javnosti u Zenici zabavljali s Draganom Čovićem i stranačkim partnerima na utakmici, na kojoj su navijači Zrinjskog otvoreno vrijeđali i državu i sve bh. patriote.
Razumijemo empatiju, koju imate prema susjedima, i ekspresne reakcije kada ih zadesi neka nesreća. Ali, podsjećam Vas da je prioritet u radu premijera i Vlade FBiH da pomogne svojim građanima u svakom dijelu ovog bh. entiteta. Nažalost, prethodnih dana pokazali ste da je Krajina na marginama Vašeg interesovanja.

S obzirom na to da će za sanaciju šteta izazvanih poplavama trebati desetine miliona KM, građani Krajine očekuju značajniju pomoć od Vlade FBiH. Iako ste prethodnih dana pokazali ignorantski odnos, bit ću prvi koji će pohvaliti Vaše reakcije ukoliko pokažete empatiju i prema Krajini i značajnije finansijski pomognete našim unesrećenim građanima."

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Gospodine Nikšiću, Grad Cazin se 17. maja 2023. godine, službeno, aktom broj 01/GN-40-6793-1/23, putem Vlade...

Posted by Nermin Ogresevic on Friday, May 19, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije