Poplave u Krajini: Nikšić odgovorio Ogreševiću i poslao poruku građanima Cazina

6
Radiosarajevo.ba
Poplave u Krajini: Nikšić odgovorio Ogreševiću i poslao poruku građanima Cazina
Foto: Facebook / Nermin Nikšić posjetio Krajinu

"Od političkih sukoba i populizma građani nemaju ništa. To smo gledali zadnjih 8 godina!"

Poručio je ovo jutros federalni premijer Nermin Nikšić (SDP), osvrnuvši se na izjavu Nermina Ogreševića (NES), gradonačelnika Cazina, koji je, nakon što je Federalna vlada odlučila poslati 500 hiljada KM gradovima u Krajini koji su pogođeni poplavama, izjavio kako je "indikativno da poplavama pogođenom Cazinu nije odobrena niti jedna marka".

"Ponižavati Krajinu mizernim izdvajanjem sadake iz budžeta, kažnjavati politički nepodobne, a sve to dok Krajišnici prepušteni sami sebi proživljavaju još jednu besanu i neizvjesnu noć, kada hiljade ljudi strahuje da će ostati bez krova nad glavom, bez usjeva, bez posla, može samo neko ko se odrodio od svog naroda, a da još nije pošteno ni sjeo u željno čekanu fotelju. Neko kome je druženje s [Draganom] Čovićem i gledanje kako navijači Zrinjskog okreću leđa prilikom intoniranja himne Bosne i Hercegovine važnije od herojske Krajine", naveo je Ogrešević.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

A, jutros mu je odgovorio Nikšić, koji kaže: "Iako izbjegavam da vodim javne, nesvrsishodne političke polemike, jer su mi prioritet građani koji se bore sa poplavama, ipak moram napisati par činjenica s ciljem istinitog izvještavanja."

Sve odluke Vlade FBiH su donesene na osnovu pristiglih zahtjeva, pojasnio je Nikšić, poručivši kako "premijer ne dodjeljuje svoj novac, nego novac građana FBiH i zato postoje zakonske procedure koje se moraju poštovati".

Vlada donijela odluku: 500.000 KM za pomoć Krajini u borbi sa poplavama

Vlada donijela odluku: 500.000 KM za pomoć Krajini u borbi sa poplavama

"Za razliku od ranijih struktura, mi u posjetama i pomoći nikada nećemo dijeliti opštine po političkoj pripadnosti i bit ćemo na raspolaganju svima. Niko neće biti zaboravljen, i niko neće biti ostavljen! Građani Cazina moraju znati da je njihovom gradonačelniku (predsjedniku NES-a) bilo važnije pisati političko saopštenje, nego poslati zahtjev za pomoć.

Svi moraju znati da ćemo na narednim sjednicama Vlade pokrenuti ozbiljnu analizu zašto se od 2014. godine do danas uradilo vrlo malo po pitanju sistemskih rješenja za zaštitu od poplava. Pozivam sve još jednom da prekinemo sa sukobima, podjelama i populizmom, te da se zajednički stavimo na raspolaganje građanima, jer su oni ti koji su bitni i čije interese mi zastupamo", zaključio je premijer Nikšić.

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije