Oglasio se Sindikat policije MUP-a TK nakon ubistva Amre Kahrimanović: Štetno širenje dezinformacija

4
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Sindikat policije MUP-a TK nakon ubistva Amre Kahrimanović: Štetno širenje dezinformacija
FOTO: Facebook / Amra Kahrimanović

U Tuzli se i dalje vodi tema nakon stravičnog ubistva Amre Kahrimanović, koju je na svirep način  likvidirao policajac Elvis Ćustendil u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Senjak.

Sada su se oglasili iz Sindikata policije MUP-a TK i njihovo zvanično saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom tragičnog događaja, ubistva građanke Tuzle, Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima, te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja.

Novinarstvo je profesija u kojoj stres nikad ne prestaje: Kada potražiti psihološku pomoć?

Novinarstvo je profesija u kojoj stres nikad ne prestaje: Kada potražiti psihološku pomoć?

Imajući u vidu, da je navedeni događaj uznemirio građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona kao i cijele Bosne i Hercegovine, a posebno iz razloga što je ovo krivično djelo počinio policijski službenik Uprave policije MUP TK-a, Sindikat policije obraća se ovim saopštenjem za javnost”, naveli su.

Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP TK-a, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima.

Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu.

“Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima. Profesionalnost, odgovornost, nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika.  Sindikat policije MUP TK-a će se uvijek zalagati za poštivanje i provođenje važećih zakonskih propisa u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka”, navedeno je u saopćenju.

Naša tema | Ministar Isak još prošle godine osigurao novac za ljekarske preglede policajaca FUP-a

Naša tema | Ministar Isak još prošle godine osigurao novac za ljekarske preglede policajaca FUP-a

Podsjetimo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle je osumnjičen da je ubio suvlasnicu ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amru Kahrimanović, oko 21 sat, 7. februara.

Ona je tada došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije