Oglasio se Puljić: Čovjek koji je televizijski odgovoran za debatu Harris-Trump je rođeni Sarajlija

4
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Puljić: Čovjek koji je televizijski odgovoran za debatu Harris-Trump je rođeni Sarajlija
FOTO: Facebook / Almin Karamehmedović

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) posvetio je objavu Sarajliji Alminu Karamehmedoviću, koji je nedavno imenovan za predsjednika ABC News

Puljić je naveo da je Karamehmedović televizijski odgovoran za debatu Harris - Trump. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Čovjek koji je televizijski odgovoran za večerašnju debatu Kamala Harris - Donald Trump je rođeni Sarajlija Almin Karamehmedović, koji je nedavno imenovan za predsjednika ABC News.

Ubistvo u Sarajevu: Supruga usmrtila muža

Ubistvo u Sarajevu: Supruga usmrtila muža

Karamehmedović nadgleda svakodnevne operacije najgledanije nacionalne informativne mreže. 

Vodi timove odgovorne za mnoge kultne, nagrađivane emisije uključujući vodeće po gledanosti World News Tonight with David Muir, Good Morning America, The View, 20/20 i Nightline, kao i ABC News Live, ABC News Studios i izvještavanje o posebnim događajima", napisao je Ivica Puljić na platformi X.

Podsjetimo, ABC News, jedna od najvećih TV mreža u Americi, u augustu 2024. godine imenovala je Sarajliju Almina Karamehmedovića za novog predsjednika.

On je na ovoj poziciji naslijedio Kim Goodwin, koja je ranije objavila da se povlači.

Karamehmedović je tada u saopćenju rekao: "Na ovu ulogu pristupam s velikim poštovanjem i skromnošću, ne samo zbog stotina kolega širom svijeta čiji neumorni doprinosi omogućavaju nepopustljivo i nepristrasno izvještavanje ABC Newsa, već i zbog gledatelja kojima služimo".

Svaka čast: Sarajlija Almin Karamehmedović imenovan za predsjednika ABC Newsa

Svaka čast: Sarajlija Almin Karamehmedović imenovan za predsjednika ABC Newsa

On je bio izvršni producent World News Tonight od augusta 2014. godine, a od januara 2022. godine dodao je razvoj novinarskog sadržaja svom portfoliju. Karamehmedović je prethodno bio izvršni producent Nightline, a također je bio EP u primetime izdanju tokom dvije sezone. Također je proizvodio posebne izvještaje, primetime sate i 20/20 specijale.

U mrežu je ušao 1998. godine kao slobodni video editor sa sjedištem u Londonu. Godine 2001. bio je jedan od prvih novinara koji je dobio pristup Tora Bori u Afganistanu, gdje se skrivao Osama bin Laden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije