Oglasio se premijer Novalić: Nikad mi nije bilo teže...

Fena
Oglasio se premijer Novalić: Nikad mi nije bilo teže...

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je građanima čestitku povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

"Nikad mi nije bilo teže da vam čestitam praznik rada kao sada, kada se nalazimo u situaciji da je veliki broj naših građana ostao bez posla. Ovo nije vrijeme za slavlje, ali jeste vrijeme za podsjećanje na radnička prava", navodi Novalić.

Federacija BiH, naša država Bosna i Hercegovina, kao i cijeli svijet, kako je dodao, suočava se s problemom ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa. Mnogo bogatije i uređenije države imaju ogromne ekonomske štete. Udar ne može zaobići ni nas.

"Od početka pandemije do danas, borimo se svaki dan da pomognemo našim građanima da sačuvaju zdravlje, ali i posao. Nažalost, okolnosti su takve da ne možemo sve sačuvati, ali ćemo sačuvati sve što mognemo. Sigurno ćemo sačuvati najveći dio", dodao je federalni premijer.

U ovim teškim trenucima, posebno je zahvalio svima onima koji u toku ove pandemije rade da bi sačuvali javno zdravlje i sigurnost.

"Hvala našim zdravstvenim radnicima, policiji, rudarima, prosvjetnim radnicima, svim onim radnicima koji rade u smjenama da građanima obezbijede struju, vodu, grijanje. Hvala radnicima u pekarama i trgovinama hrane i mnogim drugim djelatnicima koji osiguravaju dotok osnovnih potrepština. Dragi građani, čuvajte sebe, čuvajte svoje najbliže, pandemija koronavirusa još nije prošla i još nismo sigurni. Ne okupljajte se u većim grupama, poštujte naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i struke, ne ugrožavajte ni svoje ni tuđe zdravlje. Želim vam sretan Međunarodni praznik rada, Prvi maj, da idući dočekamo u boljim okolnostima - naveo je Novalić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije