Oglasio se mladić koji je zapalio spomenik u Banjoj Luci: Ja nisam seljak

Radiosarajevo.ba
Oglasio se mladić koji je zapalio spomenik u Banjoj Luci: Ja nisam seljak
Instagram / Vedran Grahovac

Vedran Grahovac (19), koji je osumnjičen da je vatrom oštetio spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjoj Luci, oglasio se tvrdeći da mu nije bila namjera zapaliti spomenik.

"Meni da je bila namjera da ga zapalim, od njega ne bi ostao nijedan kamen i nijedna kost ispod. Možete sami otići i uvjeriti se da je ostala samo fleka i tragovi vatre, koju smo zapalili da snimimo neke gotivne kadrove", rekao je Grahovac. 

On je u video, koji je objavio na svom Instagram profilu, rekao da se oglasio da bi ušutkao medije jer "lažu po običaju."

"Ja nisam seljak, otići ću gore i sam počistiti. Nikada nije bila namjera nešto uništiti, nekog uvrijediti i slično. Volim vas", poručio je na kraju snimka Grahovac.

Zapalio spomenik palim Krajišnicima u Banjoj Luci pa sve snimio

Na spomeniku palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjoj Luci jasno su vidljiva oštećenja koja su nastala nakon što je Vedran Grahovac (19) zapalio stepenice na spomeniku. Stepenice spomenika su oštećene od vatre, a na nekim dijelovima potpuno uništene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije