Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

4
FENA
Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vedran Lakić

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić izjavio je da je danas, 3. maja, u jutarnjim satima, dobio informaciju da se u jami u Mramoru desila nesreća u kojoj je jedan kopač ostao zatrpan.

"Iz rudnika su nam javili da još uvijek nemaju daljnje informacije o detaljima nesreće niti o stanju radnika. Na mjesto događaja su odmah izašli inspektori i urgentni tim za spašavanje, koji daju sve od sebe da dođu do rudara" naveo je Lakić.

Dodao je da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije u stalnom kontaktu s upravom rudnika, kojima su ponovo poručili da im stoje na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi što prije pronašli rudara i pružili mu potrebnu pomoć.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

"Razgovarali smo i sa direktorom Elektroprivrede BiH Sanelom Buljubašićem, koji je izašao na teren da razgovara sa upravom rudnika i timom spasioca, ali i do porodice rudara kako bi im pružio podršku u ovim neizvjesnim trenucima.

Naše misli su uz unesrećenog rudara i njegovu porodicu i nadamo se pozivitnom ishodu" poručio je Lakić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije