Oglasio se i DF o smjeni Duške Jurišić: "Mi ovo nećemo podržati"

Radiosarajevo.ba
Oglasio se i DF o smjeni Duške Jurišić: "Mi ovo nećemo podržati"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Duška Jurišić

Zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Sead Milavica prokomentarisao je najavljenu smjenu direktorice TVSA Duške Jurišić, rekavši da je ovakva smjena preuranjena i neargumentovana.

Stoga, dodao je, Demokratska fronta neće podržati ovu inicijativu.

„Nama je jasno da je Jurišić imenovana od strane političkih stranaka koje su činile prethodnu vlast u Kantonu Sarajevo i kako ima poziva da se direktorica smijeni i trenutna većina imenuje drugu osobu na ovu poziciju. Ali to nije dovoljan razlog da se neko s novinarskim iskustvom i na ovako brzoplet način, smjenjuje”, poručio je on.

Dodao je i kako je Televiziji Sarajevo neophodna stabilnost i kontinuitet u radu: "Ako ćemo graditi ozbiljnu kantonalnu televiziju, odluke se ne smiju donositi samo na bazi političke lojalnosti, već i rada, rezultata, kompetentnosti.”

Podsjećamo, šef Kantonalnog odbora Fikret Prevljak izjavio je kako Jurišić više neće biti direktorica TVSA, te da će je, na njihov prijedlog, zamijeniti bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo - Safet Kešo, čovjek bez iskustva u medijima.

Prevljak je naveo da su razlog krivične prijave, no ispostavilo se da je riječ o krivičnim prijavama za malverzacije počinjene prije njenog dolaska na TVSA.

DF, SDA i SBB, čine okosnicu Vlade Kantona Sarajevo. Fahrudin Radončić, čelnik SBB-a, danas je rekao on i njegova stranka da neće podržati smjenu Duške Jurišić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije